Radio WaveMusic Hellas Web

Radio WaveMusic Hellas Web

Τελευταία Νέα

Για τους μερακλήδες και λάτρεις του καλού ήχου το
Radio WaveMusic Hellas Web
μεταδίδει μουσική σε υψηλή ανάλυση στα 192kbps !


Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο μου

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο μου

Η ελπίδα μου ονειρεύεται και
τα όνειρα μου ελπίζουν......ακόμα !
My MusicStore

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Αποχώρησης απο την ΑΕΠΙ έπειτα από 20 Χρόνια


Προς την ΑΕΠΙ
Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Κεντρικά Γραφεία Φραγκοκλησιάς και Σάμου 51, 15125 Μαρούσι -Αθήνα
Τηλ.: (+30) 211 10 29000
Υπ όψη των
•    Κωνσταντίνου Πέτρου Τριπολίτη - Προέδρου του Δ.Σ.
•    Πέτρου Ξανθόπουλου - Διευθύνοντα  Συμβούλου
•    Τμήματος μελών
•    Κοινοποίηση : Media-IFPI-Ρ/Σ
Καλογρέζα 17/01/2012

Κύριοι

  Ασχολούμαι με την Μουσική σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο από το 1969 , γράφω τραγούδια από το 1979 και υπήρξα μέλος της ΑΕΠΙ από την 21/02/1992 μέχρι σήμερα.
Το τελευταίο συμβόλαιο που ανανέωσα ήταν την 23/10/2008 που έληξε την 23/10/2011.
Σύμφωνα με τους όρους του παρόντος συμβολαίου οφείλω να ενημερώσω 3 μήνες νωρίτερα για την μη συνέχιση και λήξη της συνεργασίας μας πράγμα που πράττω με αυτή την επιστολή.
Δεν επιθυμώ λοιπόν τη συνέχιση της συνεργασίας μας και της προστασίας του έργου μου από την πλευρά σας διότι:
  Θεωρώ εαυτόν αδικημένο που έπειτα από 20 είκοσι χρόνια δημιουργίας , έπειτα από 109 εκατόν εννέα δηλωμένα και κυκλοφορούντα έργα μου , στα περισσότερα από τα οποία είμαι και στιχουργός και συνθέτης, δηλαδή μου ανήκουν 100% , έλαβα αυτή την εκκαθάριση από την εταιρεία σας στις 8/12/2011.
Αναφέρομαι στην εκκαθάριση των 49 , 69 σαράντα εννέα ευρώ και εξήντα εννέα λεπτών  για πνευματικά δικαιώματα Β’ εξαμήνου του έτους 2011 που θεωρώ προσβλητική για το πρόσωπο μου, τα χρόνια δημιουργίας μου ,το πλήθος και όγκο των έργων  μου.
  Πιστεύω ότι ο επιμερισμός των εσόδων της Δημόσιας εκτέλεσης αδικεί πολλά μέλη της εταιρείας καθώς για την δημιουργία του αντίστοιχου αλγορίθμου  του επιμερισμού δεν λαμβάνονται υπ όψη πλείστες παράμετροι. Αναφέρω σαν παράδειγμα χρόνο προϋπηρεσίας του δημιουργού , πλήθος και όγκο έργου του δημιουργού κλπ.
Σε καμία χώρα δεν υπάρχει εργασιακό δίκαιο που να μην λαμβάνει υπ όψη του την προϋπηρεσία ,τα χρόνια δημιουργίας -απασχόλησης  του εργαζόμενου, το πλήθος και όγκο του έργου του.
  Επίσης πιστεύω ότι αδικούνται τα ορχηστρικά έργα (instrumentals) κατά την δημιουργία του αντίστοιχου αλγόριθμου για τον επιμερισμό των εσόδων στα μέλη.
Η δε δειγματοληψία από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς περιλαμβάνει πολύ μικρό δείγμα που αφορά μόνο τους λίγους και μεγάλους ραδιοσταθμούς της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, αφήνοντας έξω από το δείγμα αξιολογότατους σταθμούς της περιφέρειας …
  Θεωρώ ότι τα ποσοστά  που μου παρακρατεί η εταιρεία ΑΕΠΙ για αμοιβή της για τις παρεχόμενες σε εμένα το μέλος υπηρεσίες της είναι - σε αρκετές περιπτώσεις- αρκετά υψηλά  σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού .
  Τα τελευταία χρόνια διέκρινα μια υπεροψία , αλαζονεία  και ραθυμία από αρκετούς συνεργάτες της εταιρείας  πράγμα που δεν υπήρχε στα αρχικά μου χρόνια ως μέλος (εποχή οδού Δεληγιάννη…).
Για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε υπενθυμίζω το μοναδικό μου αίτημα προς την εταιρεία σας  όλα αυτά τα χρόνια που απορρίφθηκε με άσχημο και άθλιο τρόπο :
Όταν κατασκεύαζα το studio από το 1994 έως  τον Απρίλιο  του 1995 και βρέθηκα σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση , το αίτημα μου για προκαταβολή 50.000 πενήντα χιλιάδων δραχμών τότε  έναντι των πνευματικών μου δικαιωμάτων  (διότι δεν είχα χρήματα ούτε για ένα σουβλάκι για να ζήσω )  απορρίφθηκε  με άθλιο τρόπο αντιμετώπισης από το τμήμα μελών της ΑΕΠΙ.
 Την ίδια χρονική στιγμή άλλα μέλη με πολύ μικρότερο ρεπερτόριο και χρόνια δημιουργίας από εμένα απολάμβαναν προκαταβολών άνω των 200.000 διακοσίων χιλιάδων δραχμών .

  Δεν θέλω να συνεχίσω με άλλα παραδείγματα που με έχουν πικράνει και ως Δημιουργό και ως Παραγωγό . Μπορώ να αναφέρω αρκετά αλλά δεν έχει νόημα πλέον.
Στο σημείο αυτό θα θελα όμως να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αγαπητό μου φίλο και συνεργάτη κύριο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και την κυρία Μαίρη Φασουλάκη στελέχη της εταιρείας για την συνεργασία , υπομονή και συμπαράσταση τους στο πρόσωπο μου.

  Να ευχηθώ σε όλους τους φίλους δημιουργούς Καλή δημιουργική συνέχεια.
Για λόγους δεοντολογίας επισυνάπτω φωτοτυπίες του τελευταίου μου εκκαθαριστικού από την εταιρεία σας .

  Τέλος για λόγους αξιοπρέπειας μετά την 30 τριακοστή του μηνός Ιουνίου (και αυτό κατόπιν συνεννοήσεως με το τμήμα μελών) του παρόντος έτους 2012 δεν επιθυμώ την προστασία των έργων μου από την εταιρεία σας ΑΕΠΙ.


Με τιμή
Συμεών Κωνσταντίνου Κουσκούνης
Δημιουργός – Παραγωγός
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιλογές απο την δισκογραφία μου